13 maj 2015
18:30

Team Södermöre

Referat: Emmaboda IS - Team Södermöre

I den första hemmamatchen för säsongen välkomnade vi Team Södermöre till Emmaboda. Mathcen flyttades till konstgräset pga allt regn som gjort Simhallsplanen för blöt men under matchen var det ändå mycket uppehåll. Vätan gjorde dock att det blev ett snabbt underlag och inte alltid lätt för lagen att hantera bollen.

Under första halvlek var det mycket spel på mittplan och en del bortslagna passningar. Bitvis hade vi några fina kombinationer men den sista avgörande passningen hittade allt som oftast inte rätt. Mycket få målchanser för båda lagen under första halvlek där vi egentligen enbart hade ett riktigt avslut. Första halvlek slutar 0-0.

Andra halvlek fortsätter på samma sätt men känslan är att vi har lite mer boll och hålelr bollen lite inom laget än Team Södermöre. I mitten av halvleken får vi en hörna som blir bra slagen och Mirre får huvudet på och bollen letar sig in i mål. Kan vara första nickmålet i historien för EIS F15 ?!
Efter ytterligare ca 5 minuter så är det ånyo en hörna från vänster som blir bra slagen men nicken går denna gång i stolpen, men studsar ut till Melinda som håller sig framme och petar in 2-0. Två riktigt bra slagna hörnor där vi gör bra löpningar i straffområdet och är på hugget har gett oss en stabil 2-0 ledning.
Tyvärr är vi sedan nästan omgående alldeles för passiva vid en genomlöpning av Team Södermöre och de reducerar väldigt tidigt med ca 15-20 minuter kvar av matchen. Det märks att Team Södermöte fått vittring och börjar få en högre intensitet men utan att skapa de där ritkiga chanserna. Vi har också en hel del långbollar mot Julia som är på väg att hon får tag på för att avgöra matchen. I slutet säkrar vi hem med en 4-1-4-1 uppställning och har det under kontroll till matchens slut.

Matchen var jämn och det kan nu i efterhand konstateras att första målet var nog avgörande för var trepoängaren skulle hamna. Totalt sett hade vi nog lite mer boll med lite mer halvchanser än våra motståndare och det var kanske logiskt att det till slut avgörs på 2 fasta situationer. Bitivs som nämnts hade vi några bra kombinationer men tyvärr fick vi inte till de avgörande passningarna. Nu blir det ny tuff match på söndag mot Rödeby där vi har många spelare borta av olika anledningar. Vi tar med oss den inställning vi haft i de två inledandee matcherna som varit mycket bra.